Preparate prin metode traditionale, cu adaos de sare si ulei vegetal, sardinele EVA pot fi folosite pentru numeroase combinatii culinare si isi regasesc locul alaturi de paste, salate, pizza,placinte.
Prietenii mei de la Podravka Romania mi-au lansat provocarea sa prepar mancaruri felurite cu ele. Astazi am ales aceasta placinta delicioasa.
Avem NEVOIE de :
- 400 g aluat foietaj
- 1-2 conserve Eva Sardine in ulei vegetal
- 1 ceapa
- 200 branza de vaca
- 150 g spanac congelat
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamaie
- 1 galbenus pentru uns
- ardei rosu
- masline
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa, o tocam marunt si o tragem la tigaie in putin ulei, pina devine sticloasa.
Adaugam apoi usturoiul curatat si dat prin presa, amestecam sa nu se arda.
Spanacul decongelat si bine scurs il punem in tigaia cu ceapa si amestecam sa se omogenizeze.Lasam apoi sa se raceasca.
Desfacem conservele de peste si le scurgem prin strecuratoare.
Dupa ce spanacul s-a racit il amestecam cu brnza bine scursa si potrivim gustul cu sare, piper sau zeama de lamaie.
Intindem pe masa de lucru o folie alimentara pe care asezam aluatul si punem pe el amestecul de branza si spanac...
apoi fileurile de sardine...
maslinele fara samburi ...
si felii de ardei rosu.
Rulam cat de bine se poate placinta si o lasam la rece cam 15 minute, rulata in folie.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si dupa trecerea timpului, punem placinta in tava de cozonac...
si o ungem deasupra cu galbenusul bine batut.
Dam tava la cuptor sa se rumeneasca placinta, cam 30 de minute.
Cand e gata coapta o lasam 10 minute sa se odihneasca in tava, apoi o scoatem si o punem sa se raceasca pe un gratar.
Placinta se poate felia si servi atat calda cat si rece.
Pofta mare sa aveti !
0 comentarii: